Medezeggenschapsraad

“Een medezeggenschapsraad? Wat is dat dan?”

Een medezeggenschapsraad (MR) klinkt als iets moeilijks en complex, maar dat is het niet. Het is eigenlijk vrij simpel. Nederland is een van de weinige landen waar zowel ouders als leerkrachten invloed mogen uitoefenen op alles wat er op een school gebeurt. En dat doen we vanuit de MR!

“Ok, invloed uitoefenen dus, maar wat houdt dat dan precies in?”

We denken mee over schoolse zaken, zoals het continu rooster, over het plannen van vakantiedagen of over de manier van les geven. We praten ook met de Directie over bijvoorbeeld de begroting; hoeveel geld komt er binnen en waar gaat dit naar toe. Allerlei zaken komen dus aan de orde.

“Aha, duidelijk! Maar wat heb IK er eigenlijk aan?”

Nou, ook alle adviezen, opmerkingen, vragen of klachten van ouders ontvangen we graag. Een vraag over de schoolgids? Een klacht over het speeltoestel? Wat het ook mag zijn, meldt het! We hebben bijvoorbeeld ook een relatie een specialistische partij aan wie we complexe vragen kunnen voorleggen. Uiteindelijk zijn we een ‘brug’ naar de Directie en nemen alles graag voor u mee.

“Klinkt allemaal goed. Hoe kan ik jullie bereiken?”

Spreek ons gerust aan op het schoolplein of in de wijk. Dat is geen enkel probleem. We maken graag een praatje met u. Liever digitaal? We zijn ook te bereiken via mr@tbaken.nl of kijk op www.tbaken.nl voor meer informatie.