Welkom bij basisschool De Vlier!

Welkom op de website van basisschool De Vlier

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op de website van basisschool de Vlier.
Bent u een ouder die op zoek is naar een  basisschool voor uw zoon of dochter? Dan kunt u nadat u hier heeft rondgekeken contact opnemen met directie van de school voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsmoment en een rondleiding.

Bent u een ouder,  of leerling van de Vlier dan vinden jullie hier actuele informatie, foto’s en mededelingen betreffende het huidige schooljaar.

 

De Grote Rekendag!

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. En dit jaar doet de Vlier ook mee! Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! 

Op woensdag 22 maart 2017 vindt de Grote Rekendag plaats. Het thema is ‘Meten, bewegen en construeren’ en draait om de wiskundige geletterheid. De kinderen zetten wiskundige gereedschappen in, in hun eigen omgeving. Ze leren o.a.:

– meetkundige constructies maken;                                   

– maquettes en plattegronden;

– meten via vergelijken;

– verkennen van getallen en getalrelaties door deze lijfelijk te ervaren;

Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk