Welkom bij IKC Trudo

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3.
Op deze pagina krijgt u een indruk van de activiteiten van groep 3.

Carnaval

Groep 3 heeft vrijdag voor de vakantie fijn carnaval gevierd! En wat zagen ze er allemaal schitterend uit!

Bezoekje aan de bieb

Groep 3 heeft een bezoekje aan de bieb gebracht. Ze hebben met letters woorden ‘gekookt’, er is voorgelezen en ze hebben lekker zelf mogen lezen!

Bewegend leren in groep 3

De kinderen kregen een kaartje waarop een woord stond. In dat woord zat ook een tweetekenklank. De kinderen moesten hun kaartje bij de goede tweetekenklank op het schoolplein leggen. Ze hebben hard gerend en goed gelezen! Ze hebben zelf de woorden bij de klanken gecontroleerd. Dit deden ze heel goed, want ze kwamen er ook achter dat sommige woordjes bij de verkeerde klank lagen! Wat fijn zo, lekker buiten leren!

Gym groep 3

Een sportieve les waarin we veel hebben gedaan! Ezelen, hockey, koprol/duikelen en trefbal!

Kerstbingo
Ook in de vakantie wordt er thuis goed gelezen door de kinderen van groep 3. Super goed!

Kasteel van Sinterklaas

Vrijdag 24-11 is groep 3 naar het Kasteel van Sinterklaas geweest. Wat hebben ze genoten! En wat mooi om die stralende snoetjes te zien!

Sint middag in groep 3

Op donderdagmiddag 23-11 hadden we een gezellige Sint middag in groep 3. We hebben eerst een prentenboek over Sinterklaas en zwarte piet lezen. Daarna hebben we een pepernoten bingo gedaan en als klap op de vuurpijl kwamen er ook nog Pieten op bezoek!

Afsluiting kinderboekenweek

De kinderboekenweek wordt altijd afgesloten met de uitreiking van de gouden penselen of de gouden griffels. Dit jaar was de winnaar van groep 3….. JINTE!

Blikkie de voorleesbus

Blikkie de voorleesbus heeft een bezoekje gebracht aan onze school. De kinderen van groep 3 vonden het super leuk! Vooral het 2e verhaaltje vonden ze erg grappig!

Rekenen

In de eerste week hebben we al hard gewerkt aan de sommen in ons rekenboek!

Eerste gymles

In de eerste week zijn we gaan gymmen in de grote gymzaal. Voor sommige kinderen best een beetje spannend! Maar wat vonden ze het leuk en wat hebben we een grote ruimte om te spelen!

© 2015 Stichting Qliq Primair Onderwijs - Realisatie Internetbureau Conkreet - Inloggen admin - Inloggen webmail