1-2B

Welkom op de pagina van groep 1/2B.
Op deze pagina krijgt u een indruk van de activiteiten van groep 1/2B.


 

 

 

 

 

 

Sinterklaas
Sinterklaas is weer in het land. De Pieten zijn langs geweest om de themahoeken in te richten. De kinderen kunnen aan de slag als inpakpieten en oefenen hoe het is om Sinterklaas te zijn.
Ook in de bouwhoek wordt het kasteel en de stoomboot gebouwd.
De kinderen zijn bij ouders thuis pepernoten gaan bakken, dit was erg gezellig.

 

 

 

 

 

 Appeltaart bakken
Als afsluiting van het thema Herfst hebben we een appeltaart gebakken. Een groepje kinderen ging met Marieke in de keuken het deeg mixen. De andere groep bleef in de klas en sneed de appels in kleine stukjes. In de keuken gingen we kijken hoe de taart door de hulpjes afgemaakt werd en daarna ging de taart in de oven. Nu moesten we wachten, nog even wachten, nog even wachten…. en….
SMULLEN MAAR!!

 

 

 

 

 

Herfst
Na de vakantie zijn we begonnen met het thema ‘Herfst’. We hebben een heerlijke herfstwandeling gemaakt en spullen verzameld voor in de themahoek. In de hoek kunnen we notentaarten, kastanjebroodjes en herfstsoep maken. Wat we nog meer gaan doen kun je hier zien..

 

 

 

 


Kinderboekenweek

Het thema was ‘Gruwelijk eng’ en ook in de klas werd het wat ‘enger’ met al die gruffalo’s. De kinderen hebben geluisterd naar het verhaal over de gruffalo en moesten n.a.v. het verhaal zonder plaatjes tekenen hoe volgens hen de Gruffalo eruitziet.
Ook hebben we de Gruffalo geknutseld en uit deze knutsels was Faas de winnaar van de Gouden penseel.
Verder is er een eerste spelletjesochtend geweest.

Jip en Janneke
Het eerste thema was Jip en Janneke. We hebben het gehad over vriendjes maken, samen spelen, samen delen. Verder zijn er leuke werkjes gemaakt, hebben de kinderen hun silhouet uitgeprikt en hangen alle silhouetten op de deur.

De eerste schoolweek zit er al weer op en de kinderen hebben al hard gewerkt. We leren elkaar beter kennen, luisteren naar verhalen in de kring, tijdens de werkles hebben we al gewerkt aan onze verjaardagskalender en ook buiten is er al fijn gespeeld.
In de speelzaal hebben we spelletjes gedaan en hebben we door middel van samenwerken een hoepel doorgegeven.