1-2B

Welkom op de pagina van groep 1/2B.
Op deze pagina krijgt u een indruk van de activiteiten van groep 1/2B.


 

 

Sinterklaas is weer in het land. De Pieten zijn langs geweest om de themahoeken in te richten. De kinderen kunnen aan de slag als inpakpieten en oefenen hoe het is om Sinterklaas te zijn.
Ook in de bouwhoek wordt het kasteel en de stoomboot gebouwd.
De kinderen zijn bij ouders thuis pepernoten gaan bakken, dit was erg gezellig.

 

 

 

 

 

 Appeltaart bakken
Als afsluiting van het thema Herfst hebben we een appeltaart gebakken. Een groepje kinderen ging met Marieke in de keuken het deeg mixen. De andere groep bleef in de klas en sneed de appels in kleine stukjes. In de keuken gingen we kijken hoe de taart door de hulpjes afgemaakt werd en daarna ging de taart in de oven. Nu moesten we wachten, nog even wachten, nog even wachten…. en….
SMULLEN MAAR!!

 

 

 

 

 

Herfst
Na de vakantie zijn we begonnen met het thema ‘Herfst’. We hebben een heerlijke herfstwandeling gemaakt en spullen verzameld voor in de themahoek. In de hoek kunnen we notentaarten, kastanjebroodjes en herfstsoep maken. Wat we nog meer gaan doen kun je hier zien..

 

 

 

 


Kinderboekenweek

Het thema was ‘Gruwelijk eng’ en ook in de klas werd het wat ‘enger’ met al die gruffalo’s. De kinderen hebben geluisterd naar het verhaal over de gruffalo en moesten n.a.v. het verhaal zonder plaatjes tekenen hoe volgens hen de Gruffalo eruitziet.
Ook hebben we de Gruffalo geknutseld en uit deze knutsels was Faas de winnaar van de Gouden penseel.
Verder is er een eerste spelletjesochtend geweest.

Jip en Janneke
Het eerste thema was Jip en Janneke. We hebben het gehad over vriendjes maken, samen spelen, samen delen. Verder zijn er leuke werkjes gemaakt, hebben de kinderen hun silhouet uitgeprikt en hangen alle silhouetten op de deur.

De eerste schoolweek zit er al weer op en de kinderen hebben al hard gewerkt. We leren elkaar beter kennen, luisteren naar verhalen in de kring, tijdens de werkles hebben we al gewerkt aan onze verjaardagskalender en ook buiten is er al fijn gespeeld.
In de speelzaal hebben we spelletjes gedaan en hebben we door middel van samenwerken een hoepel doorgegeven.

 

 

 

 

 

 

 

Barbecue
De laatste weken van dit schooljaar hebben de kleuters gewerkt rondom het thema ‘vakantie’. Dit thema hebben we vandaag afgesloten met een barbecue bij juf Jeanne in de tuin.
Het was erg gezellig!

Schoolreis
De groepen 1/2 zijn op schoolreis geweest naar Kinderdrome. Het was een erg gezellige dag. Er is zowel binnen als buiten gespeeld!

Vakantie / zomer
De laatste schoolweken werken we rondom het thema vakantie. Er worden strandwerkjes geknutseld, spiegelen met kralenplanken, in de themahoek kunnen de kinderen kamperen en ‘barbecuen’.

Tijdens de ouderbedankochtend hebben de kinderen een hele mooie dans laten zien! En wat zagen ze er leuk uit! Op de laatste schooldag laten we de dans nog een keertje zien…

 

 

 

 

 


Juffendag

Wat een gezellige ochtend heb ik samen met de kinderen gehad. Eerst was ik erg verrast met de mooie cadeaus en daarna hebben we leuke spelletjes gedaan.
Het was een geslaagde ochtend!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasen/lente

Museum van ‘Niks’
De afgelopen periode hebben wij gewerkt rondom het thema: ‘Het museum van Niks’.
Er zijn materialen verzameld om kunstwerken mee te maken, oude spullen van zolder gehaald voor in het museum, zelfportretten getekend, etc.
De kinderen konden een kaartje ‘kopen’ voor het museum, de spullen prijsjes geven en een kijkje nemen in het museum.
Als afsluiting van het thema heeft juf Gonnie het museum officieel geopend en zijn papa’s, mama’s, opa’s en oma’s komen kijken naar onze kunstwerken.

Carnavalsviering

Carnaval
De afgelopen periode hebben we gewerkt over de carnaval. In de themahoek konden we ons verkleden als piraat, boef, clown, etc.
Ook hebben we toeters en carnavalswagens geknutseld.
In de speelzaal hebben we gedanst als echte clowntjes en tijdens de JIBB gymles waren we op de ‘kermis’.


 

 

 

 

 


We hebben bezoek gehad van ‘Blikkie’ de voorleesbus. De meneer en mevrouw van  de bus hadden het prentenboek van het jaar 2017 meegebracht, namelijk: ‘De kleine walvis’.
We hebben genoten van het leuke verhaal!

 

 

 

 

 

 

Winter
We zijn het nieuwe jaar weer goed gestart. Het thema ging over de winter en we werken over het boekje van: ‘Kikker in de kou’.
Vol enthousiasme gingen we knutselen, verven, kleien, verhaaltjes vertellen en noem maar op.
Elke dag waren er wel kinderen die het verhaal gingen oefenen en een voorstelling gaven aan de andere kinderen.
We hadden geluk, want het ging ook nog echt sneeuwen en vriezen. Zo konden we kijken hoe snel het ijs binnen zou smelten, om het vervolgens weer een nacht buiten te zetten om te zien of het weer bevroren was.