6/7

Welkom op de pagina van groep 6/7.
Op deze pagina krijgt u een indruk van de activiteiten van groep 6/7.

Workshops meer muziek in de klas
Samen met rapport Thomas oefenen we onze rap voor de auditie van het project ‘Meer muziek in de klas’. Op vrijdag 18 mei mogen we hiervoor naar Roermond.

Afscheid juf Marieke
Inmiddels hebben we afscheid genomen van juf Marieke, onze onderwijsassistente in opleiding. Op donderdag hebben we haar in het zonnetje gezet met een bedankje.

Djembé-presentatie
Een aantal weken kregen de kinderen Djembéles. Uiteindelijk werd er een presentatie gegeven voor leerlingen en leerkrachten, ouders, opa/oma’s en andere belangstellenden. Klik HIER voor een filmpje.

Schaatsen
Wat een geluk hebben wij dat er in Stiphout een schaatsbaan is gemaakt en dat aan het einde van de winter.
We hebben er van genoten!
Dankjewel Familie Rooijakkers!

Flessenpoppen

Carnaval 2018
Carnaval werd gevierd in de aula van school met hossen, een bezoek van de carnavalsvereniging en optredens.

 

Bezoek Vincentre
Groep 6/7 bracht een bezoek aan het Vincentre in Nuenen. Door middel van een speurtocht kwamen de kinderen meer te weten over het leven het werk van Vincent van Gogh. Het was een leuke en leerzame ochtend.

Voorlezen bij de peuters
In het kader van de Nationale voorleesdagen mochten Fleur, Anne, Pien en Yuhui gaan voorlezen bij de peuters van peuterspeelzaal ’t Stippeltjes.
Het prentenboek ssst.. de tijger slaapt werd voorgelezen, maar de kinderen mochten ook aaien en grommen.

Kookworkshops
Ook dit schooljaar volgen de kinderen in groepjes van vier een kookworkshops. Samen met twee begeleidend ouders maken zij aan de hand van een recept een gerecht, smullen er samen van en zorgen er daarna ook weer voor dat keuken netjes wordt achtergelaten. Smakelijk eten allemaal!

Gezellige Kerstochtend
De laatste ochtend voor de Kerstvakantie hebben we gezelschapsspelletjes gedaan, liedjes gezongen, samen opgeruimd, geluisterd naar blokfluitmuziek van Laura en gesmuld van lekkers door de kinderen zelf gemaakt. Het was een gezellig ochtend. Geniet nu van de vakantie!

Muurkranten groep 7
De meiden van groep 7 hebben in het kader van het protocol ‘presenteren en informatieverwerking’ als huiswerk een muurkrant over een boek gemaakt. Iedereen hielp mee om de muurkranten te beoordelen. Dat deden we door bij elke muurkant post-its te plakken met tips en tops. Natuurlijk werden de resultaten op de foto gezet.
Bezoek juf Sandra met baby Tijn
De kinderen die nu in groep 6 zitten, zaten vorig schooljaar bij juf Sandra. Zij heeft een prachtige zoon gekregen: Tijn. Afgelopen maandag kwam ze hem showen aan de kinderen. “Ohhhh wat schattig!”
Bootcamp in de gymles van JIBB
Poeh, poeh, dat was vermoeiend!
Voorbereiden toets aardrijkskunde
We bereiden ons voor op de aardrijkskundetoets van volgende week. Deze week nog een herhalingsles met drie activiteiten; topografie oefenen op de computer, herhalingsbladen maken in het werkboekje en elkaar overhoren met de klappertjes.
Nu thuis verder met de voorbereidingen! Succes!
Surprise
Natuurlijk konden op 5 december ook in onze klas de surprises niet ontbreken.
Samen speelden we het dobbelspel ‘Ik hou van Sinterklaas’, lazen we elkaars gedichten voor en pakten mooie surprises uit.

Het was een gezellige dag!

Schilderworkshop
Groep 6/7 kreeg een schilderworkshop van Angela Barton. Het doel van de workshop was om naar je emoties en je intuïtie te leren luisteren. Eerst hebben we samen bedacht welk dier of bloem bij onze klas past. Dat werd een papegaai, omdat we op meerdere manieren kleurrijk zijn.
Daarna luisterden de kinderen, met hun ogen dicht, naar muziek en proberen hun gevoel te schilderen.

Kinderboekenweek
Vormgeeftster Yvonne kwam vertellen wat er allemaal bij komt kijken als je een boek gaat maken.

Een nieuw schooljaar…een nieuwe groep kinderen…

In onze groep zitten 32 kinderen:
– 24 kinderen in groep 6
– 8 kinderen, alleen maar meisjes, in groep 7

Natuurlijk moesten we ook even gek doen!