7/8

Welkom op de pagina van groep 7/8.
Op deze pagina krijgt u een indruk van de activiteiten van groep 7/8.

KLIEN IT (wijkschoonmaakactie en project duurzaam vakantie park)

Op het gedeelte van KLIEN IT op deze website kun je foto’s bekijken van alle activiteiten rondom KLIEN IT!

Groep 7/8

 

Groep 7-8, in onze klas zitten 24 kinderen in groep 8 en 4 kinderen in groep 7.

 de jongens van groep 7    de jongens en meiden van 8

(s)Cool on wheels

Op donderdag 7 december kwam Ger van Heugten bij ons op school om ons een clinic te geven. We begonnen de ochtend met theorie. We hebben een gesprek gehouden en beelden bekeken rondom het onderwerp “leven en sporten met een handicap”. Wat is een handicap? Ken je iemand? Zit er iemand hier in de groep? Namens de Rabobank waren Willeke en Angela aanwezig om zelf eens te zien wat zo’n clinic inhoudt (zij bieden deze clinics aan) en ze hebben ons verrast met een lekker kist met fruit. Na de pauze mochten we sporten in een rolstoel. We zijn begonnen met het afleggen van een parcours. Wat komen mensen in een rolstoel nu tegen? De kinderen moesten over een kleine mat rijden, tussen kleine pionnen door en achterover laten vallen op een dikke mat en weer overeind komen in je rolstoel. Pfffff, dat was allemaal nog niet zo makkelijk. En even opstaan…… dat kan niet! Daarna in teams een potje rolstoelbastketbal spelen. Het was een leerzame, gezellige en indrukwekkende ochtend. Het heeft de kinderen aan het denken gezet en ze zijn een waardevolle ervaring rijker!

Voor meer foto’s van deze ochtend, kijk in het album.

Sinterklaas op school

Na weken geheimpjes, knutselen en dichten, was het vandaag zover! Het is 5 december en vandaag komt Sinterklaas op school en mogen we onze kunstwerken/surprise meenemen. Spannend hoor, wat vinden ze van mijn surprise en wat krijg ik zelf?? Iedereen heeft de afgelopen weken met of zonder hulp heel erg zijn/haar best gedaan. Wat een leuke, mooie en verrassende surprises en gedichten hebben we voorbij zien en horen komen vandaag. Het was een gezellige en geslaagde dag! Zelfs de juf werd verrast met een surprise en een gedicht. In het album hieronder kunt u meegenieten van onze dag.

 

Estafette en samenwerken tijdens de gym

Donderdag 30 november hebben we een sportieve samenwerkingsopdracht gedaan tijdens de gymles. We hielden een estafette. Achter de kasten stond iets opgebouwd van diverse materialen uit de gymzaal. Dit voorbeeld werd gebouwd door kinderen uit een ander groepje, daarna ging de kast ervoor en moesten de kinderen om de beurt rennen en over de kast kijken. Hoe is het gebouwd???? Materiaal meenemen en nabouwen.

   

 

Bezoek aan kamp Vught

Dinsdag 28 november heeft groep 7/8 een bezoek gebracht aan kamp Vught. Tijdens de geschiedenislessen heeft groep 8 al het laatste thema over wereldoorlogen behandeld. Groep 7 zal dit thema in de loop van het jaar nog behandelen. We waren stil van alles was we zagen en hoorden.

 Teamwork tijdens de gymles

Met je team een bunker bouwen, daarna trefbal spelen tegen het andere team…. we hebben de hele gymles over 1 potje gedaan en er was nog steeds geen winnaar. Wat een samenwerking en actieve kinderen tijdens deze les.

Project ‘plagen en pesten’

In de klas hebben we een klein project opgestart over plagen en pesten. Hoe ga je met elkaar om? Moet je met iedereen vrienden zijn? Wat is plagen? Wat is pesten? Complimenten geven, elkaar waarderen en respecteren….

We hebben een activiteit gedaan, waarbij de kinderen hun eigen naam op een blad moesten schrijven, een prop maken en door de klas gooien. We zijn daarna gaan rondlopen en hebben 5x een prop opengevouwen en een compliment opgeschreven voor een klasgenoot. Op het eind mocht iedereen zijn of haar complimenten in ontvangst nemen door alles te lezen. Dit was niet voor iedereen makkelijk door de vouwen en kreukels… handschrift, pen of potlood. Allemaal hobbels en obstakels, we hebben besproken wat pesten met iemand doet. Je begint als een mooi blad, maar dan komen de kreukels en je krijgt wel complimenten, maar die vervagen door alles wat er dan met je gebeurt.

Wil je meer foto’s zien: 

    

Werken in groep 7-8!

We hebben de eerste weken al hard gewerkt. We hebben met veel verschillende kinderen samen gewerkt, in een tweetal of in een groepje. De juf maakt gebruik van beurtstokjes en zo is het iedere keer weer een verrassing met wie je mag gaan werken.

  

Wil je meer foto’s zien:

 Voorstelling slagwerk Samba4kids

Tijdens de muziekvoorstelling van alle kinderen in de school, heeft groep 7/8 laten zien wat ze tijdens de slagwerklessen geleerd hebben. Enkele foto’s en een filmpje geven een impressie van ons optreden.

Filmpje gemaakt door de plusklasleerlingen

Leerlingen uit de plusklas hebben challenges bedacht voor elkaar. Deze hebben ze uitgevoerd en gefilmd. Ze hebben zelf alles geregeld en gemonteerd.

Verkeersexamen groep 7

Groep 7 heeft inmiddels het theoretisch verkeersexamen allemaal gehaald. Nu nog even spannend of het praktische gedeelte ook door iedereen behaald is. We hebben allemaal ons best gedaan.

   

Uitstapje Burgers Zoo

Op donderdag 11 mei gingen we naar Burgers Zoo.

Citotoets

Groep 8 maakt op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 april de citotoets. Groep 7 werkt deze ochtenden samen met meneer Jo in een ander lokaal. Succes groep 8!

Paasviering

Donderdag 13 april hebben we in de aula met de hele school Pasen gevierd. Iedere groep had een bijdrage aan de viering. Uit onze groep hebben Karsten (verteller) en Emma en Martijn (gesprek) voorgelezen en met zijn allen hebben we een lied gezongen.

Project Heilige huisjes ‘de Islam’ en ‘het Christemdom’
In de bovenbouw maken we geen gebruik meer van de methode Trefwoord voor catechese, maar behandelen we in 3 jaar tijd op projectbasis 6 geloven. We zijn dit jaar begonnen met ‘het Christendom’ en als tweede project hebben we het geloof ‘de Islam’ behandeld. We hebben zijn begonnen met een woordweb en vragen die we hadden rondom het geloof. We zijn daarna in groepjes aan de slag gegaan om antwoorden te vinden op dit vragen. We hebben veel gelezen en veel antwoorden gevonden. We hebben op het eind van het project 4 experts op bezoek gehad, waarmee we in gesprek zijn gegaan. Dit waren 4 kinderen van een andere school in Helmond, zij leven volgens de Islam. Ze hebben onze vragen en antwoorden bekeken en nog aangevuld als de antwoorden niet compleet waren. In de fotogalerij foto’s van het project over ‘het Christendom’, hieronder enkele foto’s van het bezoek van de leerlingen.
 Samba4kids, voorbereiding optreden voorstelling
In mei hebben we weer een voorstelling met de hele school. Dit jaar is het thema ‘Met de muziek mee’. Groep 7/8 krijgt voor de voorstelling 4 lessen slagwerk. In die 4 lessen bereiden we ons voor op de voorstelling
 Klasselunch en testlab

Donderdag 30 maart hebben we samen met groep 6/7 een klasselunch en testlab gehouden. Alle kinderen waren verdeeld in groepjes, zodat er in elk groepje kinderen van 6/7 en 7/8 zaten. We zijn begonnen met informatie over een gezonde lunch, daarna hebben we een gezonde lunch gegeten. Het was heerlijk weer, dus we hebben extra genoten van het zonnetje en zijn actief bezig geweest met spel op de speelplaats. We hebben de dag afgesloten met een testlab.

 Cultuurblok 2
Tijdens het tweede cultuurblok hebben de kinderen creatieve workshops gedaan, een decoratieve stok maken met kleifiguurtjes of figuurzagen, ze konden ‘rammen op rommel’, een muziekworkshop of ze konden zich verdiepen in de Engels taal.
    
Voorleeskampioen
Karsten is de voorleeskampioen van de Trudo. Hij heeft zijn titel verdedigd in de Helmondse finale! Karsten is derde van Helmond geworden, wij zijn supertrots!
Kookworkshops
Groep 7/8 is begonnen met de kookworkshops onder leiding van ouders uit de klas. De komende weken is er steeds een groepje van 4 kinderen aan de beurt om een lekker gerecht te koken.
Natuur
Praktijkles natuur groep 7, smelten en stollen….. lekker smullen.

 Carnaval
Het was een gezellige ochtend: hossen, dansen, optredens en de polonaise in de aula. In de klas met z’n allen gezellig gezelschapsspelletjes spelen.