Laatste nieuws

Om u van het laaatste nieuws op de hoogte te houden gebruiken wij andere media.
We houden u middels facebook op de hoogte van activiteiten. (zie button facebook rechts bovenin).
Bovendien is er voor elke groep Klasbord. Daarop worden klassaenactiviteiten gedeeld met ouders die zich hebben aangemeld voor klasbord.

Integraal Kindcentrum Trudo

De kogel is door de kerk: peuterspeelzaal ’t Stippeltje en de BSO’s worden beiden gevestigd op de Trudoschool. Daarmee krijgen we op één locatie kinderopvang, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en onderwijs. In de bijlage leest u hierover meer.

Kindcentrum Trudo

Burgemeestersontbijt
Onlangs mochten vier leerlingen mee naar het burgemeestersontbijt van Jong Helmond Lekker Gezond. Afgelopen jaar haalden we een nieuw certificaat: sport en bewegen. Dit keer maakten de leerlingen een collage waarop ze goed lieten zien welke dingen op school te maken hebben met ons certificaat.

Kinderboekenweek

Na een gezellige start op het schoolplein hebben de kinderen in de klassen gewerkt rondom het thema van de boekenweek. Er kwam bv. ook iemand in de klas vertellen over het maken van een boek. Groep 5 maakte zelfs een eigen boek. En we kozen ook de voorleeskampioen van onze school. Dit werd Roos Vos. Verder won in elke groep iemand de gouden griffel.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

MOV Sponsorloop
Samen met de Wilhelmina en de Lindt hebben we een fantastische sponsorloop gehad. Met de drie scholen samen een opbrengst van €10.000. Daar kunnen ze veel mooie dingen mee doen in Ghana.

Snelheidsmeting met de lasergun
In de tweede week hebben we een lasergunactie met de stadswachten gehouden om automobilisten te attenderen op hun (te hoge) snelheid. Ongeveer 10% reed te hard met een hoogst gemeten snelheid van 76 km per uur. Binnenkort ook een keer op de Gasthuisstraat.

Begin van het nieuwe schooljaar
Fijn dat iedereen er weer was. Met 7 groepen zijn we het nieuwe jaar goed gestart!

 

schooljaar 2016-2017

Einde van het schooljaar!
Afgelopen week hebben we met elkaar naar het einde van het schooljaar toegeleefd. Wat gaat een schooljaar snel voorbij. Groep 8 liet een mooie musical zien die ze samen met juf Christel en juf Maike hadden geoefend.
De ouderraad organiseerde weer een jaarsluiting met mooie optredens. Aansluitend zwaaiden we groep 8 nog uit. Daarna mochten ook de kleuters het jaar uitglijden. Groep 1 glijdt naar groep 2 en groep 2 glijdt als afgestudeerde kleuter naar groep 3.
Wij wensen jullie allemaal een fijne vakantie en zien jullie allemaal over zes weken weer graag terug!

Musical groep 8


jaarsluiting

uitglijden groep 8

uitglijden groepen 1/2

Uitstapje groep 7/8 naar Burgers Zoo
Op 11 mei ging groep 7/8 naar Burgers Zoo. Dit uitstapje hadden ze gewonnen met een ontwerpwedstrijd van Hermes bussen. Van school kregen ze er nog een rondleiding bij. Lekker weer, mooie dierentuin, en gezellige kinderen zorgden voor een geslaagde dag. Meer foto’s vindt u op de pagina van de groep.

 

Afscheid meneer Jan
Net voor de meivakantie namen we na ruim 42 jaar afscheid van meneer Jan. Op Koningsdag vierden we samen met meneer Jan en zijn familie een feestje. We verwenden hem met een lekkere taart, een mooie schort en heel veel recepten zodat hij straks lekker kan gaan koken. Elke klas had een leuk optreden voor meneer Jan en daarna hadden we buiten een lekker picknick. Toen alle kinderen naar huis waren hebben het team, familie en vrienden en oud-collega’s nog een gezellig feest gevierd.

Carnaval
Ook op de Trudoschool geven ze het een kleurke!
Vandaag wordt er volop carnaval gevierd op school. De Spurriebemmels en Spurriezeiers kwamen ook op bezoek.
Morgen lopen er heel veel kinderen mee met de optocht in Stiphout. Vanaf 14.00 kunt u ze bewonderen in de optocht. Ook zij geven de optocht zeker kleur!


 

Voorleesontbijt
Woensdag 25 januari vond het landelijke voorleesontbijt plaats. Emma en Daan uit groep 6 gingen voorlezen bij de peuters van Pukkedam en de leerlingen van groep 1 mochten gezellig aanschuiven.

 

Excellente School!!!
Vandaag heeft onze school uit handen van de juryvoorzitter Erik Verbiest het certificaat excellente school ontvangen.
Ook Jan van der Heijden, onze bovenschools bestuurder, en mevrouw de Leeuw, wethouder van onderwijs, kwamen speciaal naar school om ons te feliciteren. Van de gemeente ontvingen we ook nog een cheque van €500 voor de aanschaf van nieuwe boeken. Via de link hieronder kunt u ook het uitgebreide juryverslag lezen. Met dit certificaat behoren we tot de ruim 60 scholen (op een totaal van bijna 6000) die zich excellente school mogen noemen. Zoals u kunt lezen is ons excellentieprofiel natuurlijk op het gebied van wetenschap en techniek.

juryrapport:

Juryrapport-Excellente-Scholen-2016-06OF-0-St_-Trudoschool-po

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een goed begin van 2017!!!

Wij hopen dat u genoten heeft van de kerstmarkt. Wij vonden het super gezellig.

Hieronder ziet u de foto’s van de taarten en de foto’s die in het lokaal van juf Maike  gemaakt zijn.

Groep 7/8  wint prijs
Groep 7/8 deed mee aan de wedstrijd van Hermes. De opdracht was om de bus van de toekomst te ontwerpen. Na een brainstormsessie met de klas ging een kleiner groepje aan de slag met de uitwerking. Vandaag werd de hele klas opgehaald met de bus en werden ze naar het stationsplein gebracht. Daar kwamen veel mensen met de nieuwe elektrische bussen van Bravo (nieuwe naam voor het openbaar vervoer in Brabant). De burgemeester van Helmond, mevr. Blanksma, overhandigde de prijs. Groep 7/8 mag later dit jaar met de hele klas met de bus naar Burgers Bush in Arnhem.

Aandacht voor minderbedeelden
In deze donkere dagen voor kerst willen we ook onze medemens niet vergeten. Daarom staan er bij elke klas dozen waarin levensmiddelen of andere artikelen ingezameld worden.De parochie zorgt dat deze artikelen terecht komen bij mensen die iets extra’s goed kunnen gebruiken.

Heilige huisjes
Omdat we kinderen ook willen laten kennismaken met diverse geloofstromingen behandelen we in groep 6,7 en 8 elk jaar 2 geloven. We zijn nu gestart met het Christendom. Later dit jaar komt de Islam nog aan bod. In dit licht gaan beide groepen ook de kerk bezoeken. Groep 7/8 deed dat vandaag (8 december)

Sint
Ook dit jaar kwam de Sint weer op school. Eerst kwamen de Pieten in de auto van bakkerij der Kinderen aangereden zonder Sint. Gelukkig vonden ze hem na een rondje Stiphout en kon de Sint daarna onze school en de klassen en Pukkendam bezoeken.

Lego League
Het team van de Trudschool deed ook dit jaar weer mee aan de Lego Leaguewedstrijd. Hoewel ze op geen van de onderdelen eerste werden hadden ze over het totaal wel de beste resultaten. Ze hebben dus het meest constant gepresteerd in de volle breedte van de wedstrijd. Weer een knappe prestatie.

Voorleeskampioen
Na een spannende strijd kunnen we bekendmaken dat Karsten van de Kimmenade de voorleeskampioen van de Trudo is dit jaar. Over enige tijd gaat hij onze school vertegenwoordigen bij de Helmondse wedstrijd.

Uitreiking Jumbocheque
Door de opening van Pukkendam konden we niet aanwezig zijn bij de officiële overhandiging van de Jumbocheque. Daarom gingen we een dag later met enkele kinderen naar de Jumbo en ontvingen we van Ralf alsnog de cheque met een bedrag van maar liefst €2309.21. Fijn dat u allemaal zo goed hebt meegespaard!

Opening Pukkendam
Na een lang voortraject was het woensdag eindelijk zover. Pukkendam werd geopend! Wethouder Margreet de Leeuw van onderwijs kwam naar onze school om de officiële opening te verrichten. Samen met enkele kinderen knipte ze het lint door. Daarna konden alle ouders, opa’s en oma’s en kinderen de nieuwe locatie bekijken. Uiteraard gaan we nu verder aan de slag om de doorgaande lijn en gezamenlijk activiteiten verder vorm te geven.

Burgemeestersontbijt
Afgelopen woensdag ontvingen we officieel ons certificaat gezonde school. We ontvingen dit certificaat omdat we in de preventieve sfeer veel aandacht besteden aan een goed pedagogisch klimaat en dit hebben vastgelegd in ons beleidsplan fysieke en sociale veiligheid (zie deze site).
Juf Gonnie ging samen met 4 kinderen uit de bovenbouw op het vakcollege ontbijten met de burgemeester en de wethouder van onderwijs.

Drukke week
We gaan een drukke week tegemoet.
Na een weekend waarin de school openstond voor Stiphoutse kunstenaars, maken we ons op voor de opening van Pukkendam met wethouder Margreet de Leeuw (woensdag 9 november 16.30 uur), het burgemeestersontbijt waar 4 leerlingen uit de bovenbouw mee naar toe mogen en we het certificaat gezonde School officieel ontvangen, we de cheque van de Jumboactie gaan ontvangen en tot slot de lampionnenoptocht op donderdagavond. Deze keer zal de fanfare ons begeleiden en is er weer muziek bij het kampvuur.

officiele-opening-door-wethouder-de-leeuw

Kinderboekenweek
In de Kinderboekenweek hebben we allemaal hard gewerkt. Eerst hadden we de start op het schoolplein met een heel  oud team en juf Margaret die voor kwam lezen. Daarna werden er boeken gelezen, verhalen geschreven, illustraties gemaakt, we programmeerden met ouders, en tot slot natuurlijk de uitreiking van de gouden potloden en griffels. De winnaars waren:

1/2A:  Alicia Kager
1/2B:  Lauren Rhoe
3:        Anna Nacinovic
4:       Juul v Duijnhoven
5:       Kyara van Hest
6:       Fleur Bouwman
7:       Karlijn Raijmakers
7/8:  Lidwien Kuijper en Luca Burhenne (in tweetal gewerkt)

 

Progammeerlab in de krant
Vandaag staat in het Eindhovens Dagblad een mooi artikel over het programmeerlab van Qliq Primair. Onze leerlingen werken hier nu als eerste school mee. Juf Cindy heeft dit samen met ICT samengesteld.

artikel-krant-progammeren

Rots en water training
Groep 6/7 is gestart met de Rots en watertraining. Gisteren was er een ouderavond. Daarin werd uitgelegd wat de achtergronden van deze training zijn. Kinderen leren wanneer ze standvastig moeten zijn (de rots)en wanneer ze kunnen meebewegen met de ander (water). Welke keuzes maak je op enig moment en wat is het effect daarvan! Je leert je bewust te zijn van lichaam (emoties, ademhaling)

MOV-sponsorloop
Dinsdag 27 september hebben we voor het eerst met drie scholen gezamenlijk een sponsorloop gehouden voor de MOV. In de Warande kwamen de scholen bij elkaar en in het Caratpaviljoen werd de opbrengst bekend gemaakt en leerden we een Afrikaans dansje. De opbrengst was fantastisch: €10.000. Dit werd door de wethouder namens de gemeente nog opgehoogd met €1000. Hierdoor is nagenoeg het gehele bedrag voor het project in Ghana bij elkaar. Wat zullen de kinderen daar genieten van het feit dat ze ook stoeltjes en tafeltjes hebben om aan te zitten!

Programmeerlab.
Afgelopen week is het programmeerlab op school gekomen. Kinderen uit alle groepen maken kennis met allerlei manieren van programmeren.
Ook is er een kinectkar op proef. Kinderen leren hier met eigen tekeningen een virtueel spel maken waarin ze zelf de goede antwoorden zoeken
in hun eigen gemaakte omgeving. Via de mail heeft u een uitnodiging ontvangen om een kijkje te komen nemen onder schooltijd.

Puntjes op de i
Nog steeds zijn  niet alle verbouwingswerkzaamheden afgerond. Onlangs werd het mooie raamfolie aangebracht.

Jumboactie
Tot 11 oktober ontvangt u kaartjes met een code bij de Jumbo. Deze kunt u zelf online koppelen aan onze school of op school inleveren.
Veel ouders hebben al geholpen om de kaartjes in te voeren die in de winkel zelf worden ingeleverd. We staan daarom steeds in de top drie. Aan het einde van de actie wordt in Helmond €18.500 verdeeld naar rato van het aantal punten. Dit kan dus een mooi bedrag worden. De school kan hiervoor extra materialen aanschaffen.

Sportdag
Elke derde woensdag van september is er een wijksportdag samen met de Lindt en de Wilhelminaschool.
Jibb had weer een mooie sportdag voor ons georganiseerd. We maakten kennis met allerlei nieuwe sporten.

Verkeersactie
Met de start van het schooljaar willen we automobilisten weer attenderen op hun snelheid en parkeergedrag.
Groep 7 en 8 leerlingen maakten bekeuringen en hebben de snelheid gemeten van auto’s met een lasergun.
De overtreders werden aangehouden en “bekeurd” door de leerlingen.

Verbouwing
De hele vakantie is er druk gewerkt. Al onze kozijnen zijn vernieuwd, de boeiboorden zijn vernieuwd
en we hebben nieuwe zonwering.

 

schooljaar 2015-2016

Fijne vakantie
Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en zien jullie begin september weer terug.
Binnenkort op deze plek nog foto’s van de musical en de jaarsluiting.
Kinderen uit groep 8 kunnen na de vakantie de foto’s van de musical op een usb-stick laten zetten.

TechniekTrofee 2016_Juryrapport Hoofdprijs
Om het juryrapport te lezen, klikt u op deze link.

Techniektrofee gewonnen!!!
Vandaag mochten we van de jury van techniektalent.nu de techniektrofee in ontvangst nemen. Het was een leuke dag (midden in onze vakantie) waarop ook het jeugdjournaal aanwezig was. Naast een certificaat, een mooie penning, een cheque van €2500 kregen we ook nog een uitstapje voor de bovenbouw in oktober. We gaan lekker nagenieten van alle mooie complimenten!

Techniektrofee, komt u ook?
A.s. dinsdag komt de jury van de Techniektrofee ons vertellen of we de trofee hebben gewonnen.
We hopen dat er zoveel mogelijk kinderen die dag naar school komen (tegen 13.00 uur) zodat we heelhard kunnen juichen als we de trofee winnen. Maurice Lede van het Klokhuis komt de prijs uitreiken en Madscience geeft een mooie show! Dus kom zeker kijken.

Fietsparcours
De leerlingen van groep 6 oefenden op donderdagmiddag 9 juni met een verkeersparcours de verkeersregels.

Wijkschoonmaakactie
De leerlingen van groep 7 en 8 hebben op woensdag 18 mei de wijk schoongemaakt. We zijn de ochtend begonnen met een presentatie over zwerfvuil, daarna zijn we in groepjes de wijk in gegaan om het zwerfvuil op te ruimen. Meer foto’s kunt u bekijken op de fotopagina van groep 6/8.

Koningsdag
Onlangs hebben we een fijne Koningsdag gevierd. Samen deden de kinderen spelletjes waarna we ook in gemengde groepjes daarna aten in de klassen.
Ouders bedankt voor de hulp!

Paasviering
Op vrijdag 25 maart hebben we met de hele school Pasen gevierd. Het thema van de viering was ‘achterlaten’ en het onderwerp ‘vergeet me niet’. We hebben samen gezongen en geluisterd naar het paasverhaal en een gedicht. Uit elke groep hebben kinderen aan de hand van een voorwerp of foto verteld over dierbare en mooie momenten of personen.

Voorstelling sprookjes
Fijn om van veel ouders te horen dat jullie (en de kinderen) net als het team en alle andere betrokkenen, hebben genoten van de voorstelling.
In de groepsalbums komen nog de groepspecifieke foto’s te staan, maar hier alvast een impressie.

NL-Doetactie
Vandaag deed onze school weer mee aan de NL-doetactie. Met een aantal vrijwilligers van de VGZ (die ook nog clown Ronnie Ballonie meenamen) en vrijwilligers van de Pabo werd het een leuke dag. Voor de pauze maakten de bovenbouw groepen hapjes voor de ouderen van Stiphout en kregen ze een workshop met ballonnen. Na de pauze deden ze spelletjes met de ouderen en aten ze samen de hapjes op. Ondertussen kregen de onderbouw en middenbouw een optreden van de clown. Ook Pukkendam kwam met alle kinderen meekijken. Op het speelplein van de kleuters werd door de studenten van de Kempel een letterrups en een cijferraket geschilderd. Een geslaagde ochtend! Hieronder ziet u een foto impressie van de dag.