Praktische informatie stamgroep 6B

Leerkrachten:
Meneer Martin (maandag, dinsdag en vrijdag)
Juf Femke (woensdag en donderdag)

 

Gymles: Dinsdag en donderdag. Kinderen nemen een gymtas mee naar school met daarin: Sportbroek, T-shirt en gymschoenen. Kinderen mogen geen sieraden dragen tijdens de gymles. Meisjes graag een haar elastiekje meenemen. Douchen is vrijblijvend. Opfrissen verplicht. Wanneer je geen gymspullen hebt meegenomen, kun je niet mee gaan gymmen en blijf je op school.

Boekbespreking: De kinderen in groep 6 houden allemaal een boekbespreking. De leerkracht bespreekt dit met de kinderen. Hieronder een handleiding om het kind thuis op weg te helpen:
Handleiding boekbespreking

Spreekbeurt: Alle kinderen houden een spreekbeurt. De leerkracht bespreekt dit met de kinderen. Voor meer informatie klik op onderstaande link
Stappenplan spreekbeurt

Weektaak: De kinderen krijgen op maandag een weektaak. Het is de bedoeling dat deze op vrijdag klaar is. Werk dat niet af is, wordt op vrijdag na schooltijd afgemaakt.

Huiswerk:
Iedere vrijdag krijgt uw kind een huiswerkblad(en) mee. Dit blad worden uiterlijk één week later op vrijdag weer ingeleverd. Naast het wekelijkse (maak)huiswerk, krijgen de kinderen af en toe ook huiswerk mee om te leren. Dit is voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en topografie. Ook hier krijgen de leerlingen één week de tijd voor om het voor te bereiden.
Hieronder een handleiding om uw kind thuis op weg te helpen:

Nieuwsbegrip: De kinderen kunnen thuis extra oefenen met nieuwsbegrip. Dit kan via de site: http://www.nieuwsbegrip.nl. De kinderen weten zelf hun eigen inlogcodes.

Leskompas: Via http://www.leskompas.nl kunnen de kinderen oefenen met allerlei verschillende vakken.

Wat kan ik thuis oefenen?

-tafeltjes automatiseren

-klok spelenderwijs oefenen

-samen (hardop) lezen

-Squla

-Leskompas

Verder in groep 6:

-Meneer Moes geeft waar nodig extra begeleiding

-bezoek ook eens het Boekenbos – onze schoolbieb