Praktische informatie stamgroep 3/4A

Schooljaar 2017-2018

Leerkracht:
Juf Marloes (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)

Juf Jorien (woensdag)


Gymles:

Maandag en Donderdag. Kinderen nemen een gymtas mee naar school met daarin: Sportbroek, T-shirt en gymschoenen. Kinderen mogen geen sieraden dragen tijdens de gymles.

Huiswerk:
De leerlingen kunnen wat werk mee naar huis krijgen wanneer het nodig is dat ze iets extra oefenen bijvoorbeeld het oefenen van de tafeltjes, het herhalen van nieuwe sommen of het lezen van teksten op niveau. Het kan wel eens voorkomen dat een leerling zijn of haar weektaak niet af heeft, mocht dit vaker het geval zijn kan dit werk als huiswerk worden mee gegeven op vrijdag. Het is de bedoeling dat de leerling dit werk dan op maandag inlevert bij de leerkracht.

Boekbespreking:
De kinderen in groep 4 houden allemaal een boekbespreking. De leerkracht bespreekt dit met de kinderen. Ze krijgen een stappenplan mee naar huis om dit samen te oefenen.

Handleiding boekbespreking

Boekverslag:
In groep 4 wordt er van de kinderen verwacht dat ze minimaal 1x een boekverslag schrijven. De leerlingen hebben hierover in de klas uitleg gekregen.

Spreekbeurt:
Alle kinderen houden een spreekbeurt.De leerkracht bespreekt dit met de kinderen. Ze krijgen een stappenplan mee naar huis om dit samen te oefenen.
Voor meer informatie klik op onderstaande link
Stappenplan spreekbeurt

Nieuwsbegrip
De kinderen kunnen thuis extra oefenen met nieuwsbegrip.
Dit kan via de site: http://www.nieuwsbegrip.nl . De kinderen weten zelf hun eigen inlogcodes.

Leskompas
Via http://www.leskompas.nl kunnen de kinderen oefenen met allerlei verschillende vakken. Hier is ook te vinden wat er geoefend kan worden.