Leerzame oefensites

We krijgen als school regelmatig de vraag of ouders bepaalde vakken thuis extra kunnen oefenen met hun kind(eren). Hieronder een verzameling van handige websites.

http://www.avi-lezen.nl/site/k-portal/kinderen.htm
http://danielbilliau.classy.be/potatoes/avilezen2/menu.htm
Sommige kinderen vinden het lastig om op tempo te lezen en dan weinig fouten te maken. Via de twee bovenstaande sites kunt uw kind dit thuis oefenen. De teksten worden opgelicht op het tempo waarop uw kind op dat niveau zou moeten lezen.

http://www.prowise.com
(hiervoor moet u zich wel eerst aanmelden)

http://www.ezelsbruggetje.nl/basisschool/

www.sommenfabriek.nl
Deze site is voor groep 3 t/m 8. Hier staan voor alle rekenonderdelen oefen opgaven maar ook filmpjes hoe je dingen uitrekent en een voorbereiding op Cito. Een erg goede site.

http://www.citotoets-oefenen.nl/ 
http://wp.digischool.nl/rekenen/bovenbouw/cito-oefenen/
http://www.meestermichael.nl/leerlingen/7%20rekenen%20cito.html
De bovenstaande sites zijn goede sites om de kinderen uit de hogere groepen te laten oefenen met rekenen.

http://oefensite.rendierhof.nl/
Hier kunnen de kinderen van alle groepen allerlei vakken oefenen, zoals spelling, werkwoorden, tempo rekenen, flitswoorden, woordenschat, rekenen, dictee, CITO oefenen (taal, rekenen, studievaardigheden > Zip en wereldoriëntatie).

www.bloon.nl
Hier kunnen de kinderen extra oefenen met spelling.

http://www.surfspin.nl/
http://www.123lesidee.nl/
Op deze sites kunt u goede werk/oefenbladen vinden.

http://www.leestrainer.nl/
Deze site is gemaakt om te leren. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld voorbereiden op de Citotoets. Ook vind je voorbeeldtoetsen en kun je onder het kopje “Online leren” allerlei vakken oefenen.

http://www.wrts.nl/
Wrts is een programma waarmee je makkelijk woordjes kunt leren. Wrts is een online overhoorprogramma. Voer de woordjes in en laat je overhoren.

http://www.woordkasteel.com/
Woordkasteel biedt een compleet spellingpakket voor kinderen vanaf
6 jaar met 18 spelletjes, op ieder niveau in te stellen. Met 180 woordenlijsten, toetsen, oefenpakketten voor specifieke spellingproblemen en alles natuurlijk op een speelse manier.
Ook is op deze site de Sommenplaneet te vinden. Hier kunnen kinderen op een speelse manier beter leren rekenen. Ieder spelletje is een uitdaging en op ieder rekenniveau in te stellen.

http://www.ictworkshops.nl/
Op deze site staan oefeningen van verschillend niveau voor kinderen met dyslexie.

www.gratiskinderboek.nl
Is een site speciaal voor kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie. Op deze site staan kinderboeken die GRATIS gedownload kunnen worden. De boeken zijn geschreven voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het leesniveau loopt van AVI-2 t/m AVI-8. Bij een aantal boeken is het nieuwe lettertype “Dyslexie” toegepast, dat speciaal is ontworpen voor kinderen met dyslexie.

http://www.spelletjesplein.nl/
Op deze site staan diverse spelletjes om verschillende vakken te oefenen; van biologie, muziek, aardrijkskunde tot aan het leren van breuken.