Een speciale gast

‘Wie heeft er een vraag?’ Vijfentwintig vingers vliegen meteen de lucht in, want ja, wie heeft er nou geen vraag voor deze speciale en muzikale gast, die onze Schoolschrijfster voor haar vijfde les heeft meegenomen. ‘Is het leuk om beroemd te zijn? Hoe was het om in de finale van de Voice of Holland te staan? Kunt u een stukje voor ons zingen? Mag ik een handtekening?’ De groep schatert het uit om die laatste vraag. Ook op het gezicht van Dave Vermeulen (vorig jaar tweede bij the Voice of Holland) verschijnt een grote glimlach. Geduldig beantwoordt hij de vragen van de leerlingen om daarna zijn gitaar te pakken.

Al snel galmen de eerste country akkoorden door het klaslokaal. Zodra hij begint te zingen, beginnen de kinderen te grinniken, want ja, het blijft toch best een beetje gek om een echte muzikant in je klas te hebben. En dan mag de groep zelf aan het werk, want Anja heeft Dave natuurlijk niet alleen maar meegenomen om een liedje voor de kinderen te spelen. Voor Anja heeft muziek alles met taal te maken en dus krijgt het schrijven van een liedtekst een belangrijke plek in haar Schoolschrijflessen. Op een door Dave bedachte melodielijn, bedenken de leerlingen samen een tekst, zodat er een prachtig lied ontstaat. En hoe dat lied klinkt… tja, dat blijft voor iedereen nog even een grote verrassing.