(S)Cool on Wheels in de groepen 8

In de groepen 8 krijgen we, net als voorgaande jaren, een clinic rolstoelbasketbal aangeboden. Afgelopen donderdag was groep 8B aan de beurt!
Eerst was er een stukje theorie in de klas. Ger van Heugten kwam in onze klas. Hij is coach van het Nederlands paralympisch damesvolleybalteam. In 2008 heeft hij met dat team een bronzen medaille gewonnen bij de paralympics in China! Hij kwam daar iets over vertellen maar ook over mensen met een handicap. We kregen een aantal filmpjes te zien en Ger vertelde ons dat mensen met een handicap niet “zielig” zijn en dat als je kijkt naar mogelijkheden, je met een flinke dosis doorzettingsvermogen heel veel kunt bereiken.
Nadat we een uur met Ger in gesprek waren geweest, hadden we pauze na de pauze hadden we de praktijkles! Ger had 12 speciale rolstoelen meegenomen en daar gingen we mee aan de slag. Eerst leerde hij ons hoe je in zo’n rolstoel moet rijden, draaien, achteruit rijden, een drempeltje over komt en sprinten. Ook gingen we nog in een treintje rijden. Na al deze oefeningen waren we een beetje gewend aan de stoel en gingen we een potje basketballen! Natuurlijk hebben we eerst de regels besproken en Ger heeft voorgedaan hoe je in een rolstoel met de bal overweg kunt.
Het was gaaf om zo tegen elkaar te basketballen. Iedereen was ontzettend fanatiek en we vonden het allemaal hartstikke leuk.
Na afloop kregen we allemaal een diploma! En er was voor iedereen een gezond stuk fruit namens Rabobank Helmond (Rabobank Helmond sponsort het fonds Gehandicaptensport en zij zorgen er voor dat wij dit al een aantal jaren op rij met de groepen 8 kunnen doen!).
Een zeer geslaagde gymles en erg interessant om hier iets over te leren en te doen!