Actueel

WETENSCHAP & TECHNOLOGIE en CARNAVAL; een ontwerpopdracht

In het kader van Onderzoekend & Ontwerpend Leren hebben alle groepen de afgelopen weken de opdracht gekregen een praalwagen te ontwerpen, welke aan bepaalde eisen moest voldoen. Vandaag zijn alle praalwagens in een optocht in de aula’s van beide locaties tentoongesteld. Het zag er fantastisch uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EERSTE PRIJS PRESENTATIE PROJECT LEGO LEAGUE

De lego league is een wedstrijd waar je robots kunt programmeren. Ook is het zoals je al hoort alles gemaakt van lego. Het gaat er om dat je zo veel mogelijk missies programmeert en dat die missies op de wedstrijd lukken. Je krijgt ook punten voor de missies die lukken. De gene die de meeste punten heeft, wint. Je moet ook een presentatie houden en daar kan je ook prijzen mee winnen. De lego league bestond uit Olivia, Anna, Mees, Wessel, Jent, Mijke, Sofie en Vieve. Meneer Mark en juf Karlijn waren de coaches. Dit jaar hebben we ook weer eens ons best gedaan en daardoor hebben we een prijs gewonnen. We hadden de prijs voor beste presentatie. We zijn ver gekomen tijdens de missies. Dat was heel leuk voor ons want er waren best wel goede teams die meededen. Ook hadden we een hele leuke middag, want er waren verschillende workshops die je kon doen. Een aantal van die workshops waren slijm maken, solderen en je kon een grote robot besturen. De lunch deden we ook met ze allen en we maakten heel veel plezier. Op het einde hebben we een mooie medaille, beker en rapport mee naar huis genomen. Een dag om nooit te vergeten

Namens het First Lego Team Vendelier

Olivia (groep 7/8a) en Anna (groep 8C)

 

 

Try-out Robotica Daf Museum door groep 8C

Groep 8C heeft voor het DAF Museum een try-out gedaan rondom hun nieuwe Robotica programma. Een activiteit waarbij schaalmodellen gemaakt worden, welke daarna geprogrammeerd kunnen worden. Naar aanleiding van ons bezoek hebben de kinderen een evaluatie gemaakt met do’s en dont’s, verbeterpunten en Tips & Tops, waarna het museum hun programma kan gaan bijschaven voordat ze het gaan integreren in hun aanbod voor basisscholen in heel Nederland. We vonden het hartstikke gaaf om dit te mogen doen!

MADSCIENCE

Daar de afgelopen schooljaren een daverend succes waren, vindt er dit schooljaar i.s.m. Madscience wederom een naschoolse techniekclub- en wetenschapsclub op onze school plaats. De aftrap hiervan is woensdag 19 september gegeven middels 4 geweldige en indrukwekkende wetenschappelijke shows. Foto’s van deze te gekke voorstelling kunt u hieronder bekijken.Na de shows hebben de kinderen een aanmeldingsformulier mee naar huis gekregen. Bij interesse gaarne inschrijven via: nederland.madscience.org – klik op ‘Naschoolse wetenschap- & techniekcursus’ – vul het digitale inschrijfformulier in.

 

 

 

Proefjescircuit – groepen 3 met hulp van groepen 8

 

Elektrotechniek – ontwerp een waarschuwingsdeurmat – groepen 4

Proefjescircuit – onderzoekend leren – kleuters met hulp van groep 8

Project Egypte – onderzoek zelf papier maken – groepen 5

Ontwerp het ‘Huis van de toekomst’ in de groepen 7

Class of Technology

Namens basisschool De Vendelier heeft Sam van Ierland uit groep 8D deelgenomen aan het project “Class of Technology”. Een samenwerkingsverband tussen enkele basisscholen, het Knippenbergcollege, Qliq Primair Onderwijs en Embedded Fitness.
De opdracht die ze meekregen luidt: Krijg de kinderen anno 2018 weer in beweging. Hierbij dient ‘leren’ en ‘bewegen’ gekoppeld te worden.
Tegelijkertijd konden ‘onze uitvinders’ aan de slag met vaardigheden die gevraagd worden voor de 21ste eeuw, de zogenaamde 21st Century Skills, waarbij vooral samenwerken centraal stond.
Hiervoor hebben ze de “Count around the world” bedacht; een interactief speeltoestel die tijdens de gymles ingezet kan worden, waarbij ook nog op een leuke en uitdagende manier gerekend dient te worden.
Afgelopen donderdag 12 april j.l. gaven ze hierover een presentatie, welke met enthousiasme ontvangen is. Wie weet komen we het tijdens de gymlessen nog eens ‘in het echt’ tegen.

Een trotse meester

 

 

 

 

 

 

Lego League 2017

Zaterdag 9 december j.l. hebben we met een team enthousiaste kinderen voor het tweede jaar deelgenomen aan de First Lego League.  Een wedstrijd die draait om het uitvoeren van missies met een geprogrammeerde robot van lego, Core Values en het presenteren van een onderzoeksproject. Ook dit jaar is het wederom gelukt om een beker in de wacht te slepen en wel de Judges Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan het team dat zich over de gehele dag het meest gepresenteerd heeft als team, enthousiast is, moeilijke en onverwachte situaties op een positieve manier weet te overkomen en waarbij de organisatie hoge verwachtingen voor de toekomst heeft.

Meneer Mark is dan ook SUPERTROTS op zijn team, dus….. Thomas, Sem, Sophie, Vera, Chinouk, Bastiaan, Guus en Tom……BEDANKT!!!