Juf Daisy in de top 50 Global Teacher Prize

Half december is  bekend gemaakt dat Juf Daisy in de top 50 zit voor de Global Teacher Prize. Dit is een prijs die leerkrachten van over de hele wereld kunnen verdienen voor het werk dat ze doen. In februari horen we of ze door is naar de top 10! Spannend! Vandaag zijn er verschillende omroepen op school gekomen. Vanavond op het jeugdjournaal zal juf Daisy met groep 7 in beeld zijn. Ook Omroep Brabant en hart van Nederland zijn op school geweest om opnames te maken.

Wat houd de Global Teacher Prize in:
Wereldwijd zijn 50 leraren genomineerd voor de Global Teacher Prize. De Nederlandse juffrouw Daisy Mertens is één van hen. Waarom verdient juist zij deze prijs?
De Global Teacher Prize is in het leven geroepen om het beroep van leraar in de spotlight te zetten. Het wil daarmee de belangrijke maatschappelijke rol die leraren hebben zichtbaar maken voor de buitenwereld. Ook wil de prijs laten zien dat het leraarschap het respect van de samenleving verdient. De prijs hoopt daarnaast ook een bijdrage te kunnen leveren aan het werven en behouden van goede leraren.