Kleuterinformatie

                                                                                                              

Beste ouders/ verzorgers,

Omdat uw kind start in groep 1-2 en alles nieuw is voor u en uw kind vindt u hier de belangrijkste informatie over de gang van zaken en dagelijkse dingen in de kleutergroep.

Meer informatie vindt u in onze schoolgids elders op onze website.

 

kleuterinfo

Het starten van de dag:

Schooltijden (voor alle groepen):

maandag, dinsdag en donderdag:
8.30 uur tot 14.45 uur

woensdag en vrijdag:
8.30 uur tot 12.30 uur

’s Morgens om 8.20 uur gaat de deur open en mogen de kleuters naar binnen vanaf de speelplaats. Het is de bedoeling dat de kinderen op de speelplaats afscheid nemen en alleen naar binnen gaan. Tot de herfstvakantie kunt u uw kind hierop voorbereiden. Zo leert uw kind zelfstandig te worden maar komen de kinderen ook rustig binnen en kunnen we snel beginnen.

Op de dinsdag- en donderdagochtend mogen de ouders mee de klas in om samen met hun kind een klein werkje te doen en te bekijken wat hun kind eventueel gemaakt heeft. Om 8.30 uur willen we graag beginnen en mag u door de voordeur weer naar buiten, zodat de poort op tijd op slot kan.

Wilt u iets vragen dan bent u altijd welkom, graag na schooltijd.

 

Fruit eten en drinken:

Om 10.00 uur eten we samen fruit. ( geen koek of snoep) . Zorg ervoor dat dit geen te grote hoeveelheden zijn. Drinken graag in een drinkbeker of een pakje drinken maar geen koolzuurhoudende dranken. Kinderen kunnen altijd water drinken als ze dorst hebben.

 

DSCI0433

 

Gymmen:

Regelmatig spelen we met de kleuters in de speelzaal en doen de kinderen gymschoenen aan. Daarom zou het fijn zijn als uw kind gymschoenen mee naar school brengt. Graag schoenen die ze gemakkelijk zelf aan kunnen doen (bv. met klittenband), en de naam van uw kind erin schrijven. De gymschoenen blijven op school.

 

Naar huis :

De kleuters lopen samen met de juf naar de speelplaats. Ongeveer tien minuten voor tijd gaat de poort open en kunt u op de speelplaats wachten.

 

DSCI0432

 

Luizencontrole:

Na iedere vakantie komen er een aantal ouders de kinderen controleren op luizen. Graag geen gel  en geen vlechten in de haren.

In de kalender kunt u de data terugvinden van deze controles.

 

Kalender:

Ieder schooljaar  krijgt u een kalender waar de activiteiten en belangrijke data instaan. Deze kalender kunt u ook terugvinden op de website van de Joris: www.jorisbasisschool.nl . Ook de schoolgids vindt u op onze website.

DSCI0474

Verjaardagen kinderen:

Bij een verjaardag van een kind mag uw kind trakteren op een kleinigheidje: Dit wordt niet op school opgegeten maar gaat mee naar huis. Voor de jarige maken we een kroon, zingen we liedjes en maken muziek. Wilt u graag foto’s hiervan dan kunt u een fotocamera afgeven en maakt de juf foto’s .

 

Ziekte:

Bij ziekte van uw kind graag een telefoontje tussen 8.00 uur en 8.30 uur zodat we op tijd op de hoogte zijn via: 0492-537345

 

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht of directie van de Jorisschool.