Spring kinderopvang

 

Kindcentrum Mozaïek ligt in de wijk Helmond Noord in Helmond. Op het kinderdagverblijf zijn kinderen van 0 tot 4 jaar van harte welkom! Kinderdagverblijf Mozaïek is een locatie waar onderwijs, kinderopvang en zorg samenkomen.

Kinderdagverblijf Mozaïek is gevestigd in een nieuw gebouw en heeft een centrale plek in de wijk, grenzend aan het Nieuwveld en de Jan Steenlaan. Het aanbod en de voorzieningen spelen in op de wensen van ouders en kinderen en zijn gericht op educatie (spelen en leren) met een blik op maatschappelijke elementen (bijvoorbeeld gezondheid en opvoeding). Kindcentrum Mozaïek is een plek waar kinderen zich prettig en veilig voelen en waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen op cognitief, motorisch en creatief gebied.

De buitenruimte is ingericht naar het concept van natuurlijk buiten spelen, met boomstammen en keien om op te spelen. De kinderen worden uitgedaagd om hun omgeving te verkennen en gestimuleerd om verschillende activiteiten te doen. Naast de buitenruimte heeft kindcentrum Mozaïek ook een professionele gymzaal en twee speellokalen. Hier kunnen de kinderen lekker spelen op de klimtoestellen, de klimrekken en de glijbaan.

Naast een kinderdagverblijf, zijn ook een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang onderdeel van Kindcentrum Mozaïek. Zo kan uw kind blijvend op dezelfde en vertrouwde plek terecht.

Zowel op het kinderdagverblijf als de peuterspeelzaal wordt er gewerkt met het VVE (vroeg-voorschoolse educatie) programma Startblokken. Dit om de kinderen op alle ontwikkelingsgebieden te stimuleren. De basisschool maakt gebruik van hetzelfde programma, waardoor er een doorgaande lijn ontstaat. De dagelijkse activiteiten volgen verschillende thema’s én sluiten aan bij de thema’s van groep 1 en 2 van de basisschool. Regelmatig zullen kinderen van de kinderdagopvang, de peuterspeelzaal en groep 1 en 2 gezamenlijk aan activiteiten deelnemen. Hierdoor is er voor kinderen de mogelijkheid om aan te sluiten bij kinderen van hetzelfde niveau, om even terug te gaan naar de veiligheid van het bekende óf juist om extra uitdaging te zoeken.

Kindcentrum Mozaïek werkt samen met ROC Ter AA waardoor er regelmatig stagiaires zijn.

Kom gerust eens een kijkje nemen!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
van 7.30 tot 18.30 uur

KC Mozaïek

Nieuwveld 61, 5702 HW Helmond
Tel.: 0492 525 177
.

Inschrijven bij kinderdagverblijf Mozaïek in Helmond Noord of eerst een rondleiding?

Voor een rondleiding op locatie, telefonisch inschrijven of andere vragen, neem contact op met de Klantenservice. Dat kan via (088) 20 88 208 Spring kinderopvang